Linkkejä
Kysy museolta on seitsemän suomalaisen museon verkkotietopalvelu. Museot vastaavat palvelun kautta omaan erikoisalaansa liittyviin kysymyksiin. Kysymyksiin voi liittää myös kuvia. Kysyjä saa vastauksen sähköpostiosoitteeseensa. Sivuilla voi tutustua myös muiden esittämiin kysymyksiin. Palvelussa ovat mukana:
- Design museo – suomalainen muotoilu
- Helsingin kaupunginmuseo – Helsingin historia
- Suomen maatalousmuseo Sarka – maatalouden historia
- Suomen Metsämuseo Lusto – suomalainen metsäkulttuuri
- Suomen valokuvataiteen museo – valokuvat ja valokuvataide
- Teatterimuseo – suomalainen teatteri ja esittävät taiteet
- Tekniikan museo – tekniikan ja teoollistumisen historia
Kerro museolle -sivusto on usean museon yhteinen foorumi, jossa ne esittelevät kokoelmiaan ja tallentavat aineistoa tuleville sukupolville. Jotta paikallista elämää ja ilmiöitä saataisiin tallennettua ja dokumentoitua kattavasti, museot haastavat kaikkia jakamaan muistoja ja kokemuksia. Tätä sähköistä museopalvelua ylläpitää Satakunnan Museo.
Kysy kirjastonhoitajalta on kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Mukana vastaamassa kysymykseesi on 75 kirjastoa. Saat vastauksen sähköpostiisi. Vastauksena annetaan pääsääntöisesti viitteitä kirjallisuuteen ja Internet-sivuille tai muuta opastusta, mistä tiedon voisi löytää. Voit myös tarkastaa sanahaulla palvelun arkistosta, onko samaan kysymykseen vastattu jo aiemmin.
Kirjasampo.fi on kaunokirjallisuuden verkkopalvelu, josta löytyy kirjailijoita ja kirjoja.Kirjoja voi hakea myös kansikuvan perusteella. Palvelu sisältää tietoja 100 000 romaanista, novellista ja runokokoelmasta sekä35 000 kirjailijasta.
Arjenhistoria.fi on Työväenmuseo Werstaan, Työväen Arkiston, Kansan Arkiston, Tekniikan museon, Sähkömuseo Elektran, Helsingin yliopistomuseon, Päivälehden museon, Suomen siirtolaisuusmuseon ja Kultamuseon yhteinen verkkosivusto. Se sisältää laajat esine- ja valokuvakokoelmat liittyen työelämän, teollisuuden, tekniikan, tieteen, korkeakouluopetuksen historian, työväenliikkeen ja sosiaalihistorian aihepiireihin. Kirjoita haluamasi sana Vapaa haku -kohtaan.
Liverpoolin museo on kehittänyt muistisairaita ja heidän omaisiaan varten House of memories training programme-muistelumenetelmän. Liittymällä Liverpoolin museon postituslistalle, saat silloin tällöin ideoita muistelun ohjaamisesta (engl).