Valokuvaus

Ota digikuvia vanhoista albumeista ja paperikuvista tai skannaa niitä. Tulosta vähintään postikorttikokoisena ja tarvittaessa mattalaminoi.Piirroskuvassa nainen ja mies, miehellä on kamera kädessä

Kuvaa koti aina ennen muuttoa. Jokaisen asunnon vaihdon yhteydessä kannattaa pois heitettävät tavarat käydä läpi sillä silmällä, onko niillä muistoarvoa. On hyvä ottaa tavaroista digikuvia mieluummin liikaa kuin liian vähän, koska säilytys on niin helppoa eikä vie paljon tilaa. Tavalliseen arkeen liittyvillä esineillä voi olla merkittävää arvoja elämäntapahtumien muistamisen kannalta.

Jokaisella ihmisellä on omanlaisensa mielipaikat ja mielimaisemat, joissa viihtyy, rauhoittuu ja kokee positiivisia tunteita. Silloin, kun näihin paikkoihin ei ole mahdollista päästä fyysisesti, olisi hyvinvointia palvelevaa, mikäli käytössä olisi näiden paikkojen ja maisemien kuvia. Tällaisia voivat olla esim. kuvat entiseltä kesämökiltä tai kodista, kuvat jonkun sukulaisen kodista, kuvat lapsuuden leikkipaikoilta, lähi- ja laajakuvat metsästä, rannalta, tallista, lähikaupasta, tanssilavalta, torilta, kirjastosta… Kuvat mielipaikoista ja mielimaisemista auttavat ihmistä kertomaan itsestään, mielitymyksistään ja harrastuksistaan. Kuvien herättämät mielleyhtymät voivat auttaa yksinäisyyttä tuntevia löytämään toisensa, jakamaan kokemuksiaan ja voimaantumaan.