Tulostettavat

Apteekkimuseon aarteita

Esineitä 1930-50-luvuilta

Opasvihko Vahvikkeen Arjen esineitä vuosien takaa -kuvasarjaan (32 sivua). Sarjassa on 60 kuvaa. Esineet on kuvattu kyläkaupassa, joka on osa Kuokkalan museoraittia. Suurin osa esineistä on 1930-50-luvuilta eli myös sota- ja pula-ajalta. Kauppa oli sen ajan supermarket, josta löytyi jauhoja, kenkiä, kankaita, kananmunia, polkupyöriä, täikampoja, kahvimyllyjä ja muuta tarpeellista. Muutama esine tässä kuvasarjassa on kaupan viereisestä kampaamo- ja parturimuseosta sekä suutarimuseosta.

Kahvista muistellen ja keskustellen

Muistelu- ja keskustelukysymyksiä

Vanhustyön keskusliiton Muistelu- ja keskustelukorttien kysymykset luettelona:

Oven takana -kortit

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL on tuottanut erilaisia helposti käyttöön otettavia materiaaleja, jotka tukevat muistelua, mielen hyvinvointia, vapaaehtoisten jaksamista sekä erilaisten ryhmien toimintaa. Materiaalien käyttö helpottaa toinen toisiinsa tutustumista, toiminnan toteuttamista ja lisää mielen hyvinvoinnista käytävää keskustelua. Maksutttomat Oven takana -kortit on tarkoitettu pareittain tai ryhmien käyttöön esimerkiksi tutustumiseen, muisteluun ja ryhmän toiminnan suunnitteluun. Kortit auttavat käyttäjiä helpottamaan keskusteluun osallistumista, pohtimaan elettyä elämää myönteisesti ja näin vahvistamaan ryhmään osallistuvien mielipiteiden kuulemista. Tutustu käyttöohjeisiin. Pienet yhdistykset 1 kpl, suuret max. 3 kpl.

Sanataideaarre kuvakortit

Etelä-Pohjanmaan liiton, Pohjanmaan liiton ja Kultur Österbottenin yhteinen hanke on tuottanut tulostettavat kuvakortit, joista löytyvät kuvat ja keskustelukysymykset mm. erilaisiin esineisiin kuten pyykit, kirves, kahvipannu tai eläimiin kuten kissa, hevonen, lammas. Teemojen ympärille voi rakentaa helposti muisteluhetken.

Urheilumuistot

Urheilumuseon kortteihin on kerätty keskeisiä urheilijoita ja urheilulajeja 1950- ja 1960-luvuilta. Kortit voi tilata myös valmiiksi tulostettuina ja laminoituina Urheilumuseon verkkokaupasta.

  • Tulosta kaksipuoleisena Urheilumuistot-keskustelukorttisarja (11 kaksipuoleista korttia eli 22 sivua)

Vanhat autot

Autodomino-korteissa on seitsemän vanhan, tutun auton kuvat ja nimet. Tulosta, mattalaminoi ja leikkaa sellaisiksi kokonaisuuksiksi, millaisia haluat käyttää; esimerkiksi vain viereisessä kuvassa näkyvät autot ja niiden nimet, jotka voi leikata kaikki irralleen ja yrittää yhdistää oikeat parit keskenään. Ohjeiden mukaan leikaten syntyy dominopalaset.

  • Tulosta Autodomino-kortit (11 sivua) ja mattalaminoi. Leikkaa sellaisiksi kokonaisuuksiksi, millaisia haluat käyttää; esimerkiksi vain viereisessä kuvassa näkyvät autot ja niiden nimet, jotka voi leikata kaikki irralleen ja yrittää yhdistää oikeat parit keskenään. Ohjeiden mukaan leikaten syntyy dominopalaset.
  • Tulosta Autodominon isot kuvat