Lehdet

Aivoterveys-lehti on Aivoliiton lehti. Siitä saa tietoja aivoverenkierron häiriöihin liittyvistä asioista ja kuntoutuksesta.

Curec onkulttuurin ja hyvinvoinnin verkkolehti; kulttuurisen virkistystoiminnan verkkolehti. Se on moniammatillinen hyvinvointialan opiskelijoiden, ammattilaisten ja asiantuntijoiden yhteinen foorumi, jossa sosionomit, sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, ohjaustoiminnan artenomit – opiskelevat ja valmistuneet – sekä alan tutkijat ja opettajat julkaisevat artikkeleja, tutkimuksia, haastatteluja, projekteja jahankkeita.

EL-Sanomat on Suomen suurimman eläkeläisjärjestön Eläkeliiton jäsenlehti. Eläkeliitto valvoo ikäihmisten etuja sekä tarjoaa palveluja ja yhdessäolon mahdollisuuksia. Eläkeliitossa toimii 130 000 jäsentä ja 402 paikallisyhdistystä. Jäsenille tulee joka ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Lehti kertoo edunvalvonnasta, eläkkeistä, terveydestä, matkailusta, palveluista, ruoasta, yhdistystoiminnasta, karaokesta, kuntaliitoksista, vapaaehtoistoiminnasta, liikunnasta, juhlista, kirjoista, tapahtumista, teatterista,harrastuksista, kilpailuista, tietotekniikasta, omaishoitajista sekä EETU:sta. EETU ry:n on yhteistyöelin, jonka ovat 2006 perustaneet Eläkeliitto ry, Eläkeläiset ry, Eläkkeensaajien Keskusliitto, Kansallinen Senioriliitto ry, Kristillinen Eläkeliitto ry ja Svenska pensionärsförbundet rf. EL-Sanomatsisältyy lähes kaikkien näiden yhdistysten jäsenmaksuun.

Gerontologia-lehti on Kasvun ja vanhenemisen tutkijat ry:n julkaisema tieteellinen aikakauslehti. Se tarkastelee ihmisen elämänkulkua, vanhenemista ja vanhuutta eri tieteiden näkökulmista. Uusin numero (Klikkaa yläreunan linkkiä: Uusin numero)

Ikiliikkuja-lehti keskittyy terveys- ja kuntoliikuntaan. Sitä toimittaa Suomen Aikuisurheiluliitto (SAUL) ry.

Kinestetiikkalehti on Kinestetiikkayhdistyksen julkaisema.

Memo on Suomen muistiasiantuntijoiden lehti. Yhdistys onmoniammatillinen vapaaehtois- ja asiantuntijajärjestö, joka toimii muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä hyvinvoinnin ja elämänlaadun edistämiseksi.

Muistilehteä julkaisee Muistiliitto. Lehti sopii muistisairaan läheiselle.

Selkosanomat ilmestyy 20 kertaa vuodessa. Se on Selkokeskuksen julkaisema ajankohtainen uutislehti niille, joilla on vaikeuksia lukea tavanomaisia sanomalehtiä. Myös YLE toimittaa uutisia selkosuomeksi. Nämä sopivat hyvin esim. muistisairaille.

Super on sekä lähihoitajien ammattijärjestön että järjestön lehden nimi. Super-lehden numerot ovat netissä luettavissa. Niissä on viriketoimintaan liittyviä juttuja mm. 5/2015 sivu 28. Luovuusterapiat; 4/2015 sivut 42-43 Mistävirikettä vuodepotilaalle?

Vanhustenhuollon Uudet Tuulet -lehti ilmestyi vuosina 1993 – 2013. Sitä julkaisi Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI. Vanhoja numeroita on luettavissa VALLIn sivustolla.

Vanhustyö on Vanhustyön keskusliiton lehti. Se seuraa alan kehitystä, kertoo kehittämistoiminnan tuloksista, tutkimuksista ja arjen kokemuksista.

Voimaa ruuasta -lehteä toimittaa Gery ry eli Gerontologinen ravitsemus ry. Lehdessä kerrotaan ikääntymiseen, ravitsemukseen ja liikuntaan liittyvistä asioista.

Voimasanomat on Ikäinstituutin maksuton tiedotuslehti koskien ikäihmisten liikkumista ja hyvinvointia. Voimasanomat ilmestyy joka kevät. Lehti kertoo ajankohtaisia uutisia ikäihmisten terveysliikunnasta ja mielen hyvinvoinnista.