Ahven

Ahven

Perca fluviatilis

Ahven on Suomen yleisin kalalaji 
Se valittiin kansalliskalaksemme vuonna 1994.
Se elää kaikissa vesissä, missä on riittävästi happea.
Pilkillä on noussut jopa 60-senttinen ahven.

Kalakeittoon laitetaan kalojen lisäksi perunaa, porkkanaa, kermaa ja tilliä.
Kalojen savustaminen on monella kesämökillä perinne.
Ahvenista saa ruistaikinakuoreen kätkemällä ja monta tuntia paistamalla herkullisen ahvenkukon.

Syötäviä kalalajeja ovat ahven, ankerias, hauki, kampela, kirjolohi, kuha, lahna, lohi,
made, muikku, nahkiainen, nieriä, sei, siika, silakka, särki, säyne, taimen, toutain ja turska.

  • Oletko käynyt pilkkiongella? Saitko saalista?
  • Oletko pujottanut matoa koukkuun?
  • Oletko itse rakentanut mato-onkea?
  • Mitä kalaa syöt mieluiten?
  • Mitä sinulle tulee mieleen sanasta kalareissu?

Laulu Kalastaja Eemelin valssi & Kalastajan laulu        

Kalatalouden keskusliiton nettiosoite on ahven.fi.

LUONTO-kuvapakan kuva numero 12

Kuva CC0 Pixabay Vesa Leppänen

 


Tulosta kuva   Tulosta kuva ja teksti