Perca fluviatilis
Ahven on Suomen yleisin kalalaji
Se valittiin kansalliskalaksemme vuonna 1994.
Se elää kaikissa vesissä, missä on riittävästi happea.
Pilkillä on noussut jopa 60-senttinen ahven.
Kalakeittoon laitetaan kalojen lisäksi perunaa, porkkanaa, kermaa ja tilliä.
Kalojen savustaminen on monella kesämökillä perinne.
Ahvenista saa ruistaikinakuoreen kätkemällä ja monta tuntia paistamalla herkullisen ahvenkukon.
Syötäviä kalalajeja ovat ahven, ankerias, hauki, kampela, kirjolohi, kuha, lahna, lohi,
made, muikku, nahkiainen, nieriä, sei, siika, silakka, särki, säyne, taimen, toutain ja turska.
Laulu Kalastaja Eemelin valssi & Kalastajan laulu
Kalatalouden keskusliiton nettiosoite on ahven.fi.
LUONTO-kuvapakankuva numero 12
Kuva CC0 Pixabay Vesa Leppänen