Puna-apila

Puna-apila on erinomaista syötävää karjalle,
mutta siitä on iloa ihmisillekin.

Kukkatee vaikuttaa limaa irrottavasti,
virtsaneritystä lisäävästi ja tulehduksia estävästi.
Ennen kukintaa lehtiä voi laittaa salaatteihin ja keittoihin.
Lehdissä on paljon valkuaista ja C-vitamiina.
Puna-apila antaa kiiltoa hiuksille.

Puna-apila on hyvä hunajakasvi.
Muita apilalajikkeita ovat alsikeapila, jänönapila, kelta-apila, metsäapila,
mustaapila, mäkiapila, pikkuapila, rakkoapila, valkoapila ja veriapila.

Puna-apila ja metsäapila ovat niin samannäköisiä,
että ne erottaa helpoimmin lehdistä.
Puna-apilan lehdissä on valkoisia kuvioita.
Lehdet ovat lyhyempiä ja leveämpiä kuin metsäapilalla,
jolla on pitkänomaiset ja laikuttomat lehdykät.
Metsäapilan kukinto on myös hieman harvempi.

Tietoa puna-apilasta Luontoportissa

Kuva CC0 Pixabay