Riisipuuro

Perinteinen puuroresepti

Ennen puuron keittämistä ryynit huuhdottiin kylmässä vedessä
ja liotettin muutamia tunteja, karkeita ryynejä 12 tuntia.

Puuroa keitettiin vienolla ja tasaisella tulella 1-3 tuntia.

Jos puuroa jäi tähteeksi, se paistettiin pannussa vähässä voissa ja syötiin seuraavalla ate­rialla.


Tähteeksi jääneestä ohrapuurosta valmistettiin myös vanukasta.
Puuro laitettiin vedellä kostutettuun kivivatiin
kerroksittain marja-tai raparperisoseen kanssa.
Paistettiin noin 1 tunti ja tar­jottiin lämpimänä
mehukastikkeen kanssa.

Helmivelli oli ennen monen herkkua.
Helmiryynit valmistetaan poistamalla jyvistä ulkokuori ja pyö­ri­stäm­ällä ne.

Sananlaskuja:

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin.
Kiertää kuin kissa kuumaa puuroa.
                      

© Sastamala Visual Oy
Luokka: 

Tulosta kuva   Tulosta kuva ja teksti