Tuleentunutta vehnää
Vehnäjauhoilla suurustettu kaljavelli oli ennen monen ihmisen herkkua.
KALJAVELLI
Maitopohjaiset ruuat kannattaa aina kypsentää paksupohjaisessa kattilassa.
1 litra kaljaa ja inkiväärinpala kiehautetaan ja jätetään odottamaan.
1 litraan kylmää maitoa sekoitetaan 3 rkl vehnäjauhoja ja seosta keitetään 5 – 10 min koko ajan sekoittaen.
Inkivääri poistetaan kaljan joukosta ja kiehuva kalja sekoitetaan maitokattilaan.
Lisätään 1 – 2 rkl siirappia, 1 dl rusinoita ja 1 – 2 tl suolaa.
Kaljavellin joukkoon voi palastella pohjalaista leipäjuustoa.
– kirjasta Alli Oksanen & Liisi Harmio: Maija keittää, 1950
Kuva Pixabay CC0
Luokka: ruoka