Huoneentauluja

Huoneentaulu on vanha perinne. Monen kodin seinällä on ollut kankaalle ommeltuja tekstejä ja kuvia (esimerkkejä), jotka ovat välittäneet elämänohjeita, kannustaneet ja suunnanneet huomiota pois arjen harmaudesta.
Tulostettavilla huoneentauluilla on helppo elävöittää tyhjiä seiniä. Niiden avulla ajankulua voi rytmittää vuodenkierron mukaisesti. Käytä kannustavia tekstejä ja kuvia, joissa on myös huumoria.
Tauluja voi käyttää hoivan apuna, orientaation ja ryhmätoiminnan tukena. Tauluihin voi hankkia tyylikkäät vaihtokehykset, mutta niitä kannattaa tulostaa myös kädessä pideltäviksi - katseltaviksi ja keskusteltaviksi. Paljon käsissä pideltävät kannattaa laminoida.
 

Huoneentaulut vuodenaikoihin, merkkipäiviin ja juhliin

 

Huoneentaulut yhteisiin tiloihin keskustelun aiheiksi

 

Lauluja ja loruja hoivan tueksi
Lorua tai laulua voi käyttää hoitotoimenpiteiden yhteydessä huomion kiinnittämiseen, askelten rytmittämiseen ja vuorovaikutuksen virittelyyn.
Jos avustettavan henkilön omalla seinällä on juuri hänelle sopivat sanat, niitä ei tarvitse muistella ulkoa. Laulujen sanoja voi mainiosti käyttää loruina eli hoitajan ei tarvitse osata laulaa lainkaan, lausuu vain rytmikkäästi. Tietoa ns. hoivalaulusta. Sopivia lauluja löytyy mm. Vahvikkeen laulukirjasta.

 

Huoneentauluja hoitajien tsemppaukseen
Sopivilla aforismeilla voi tukea myös hoitajia vaikka pukukaapin oveen ripustelulla tulosteella.