Tulostettavat

Oven takana -kortit

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL on tuottanut erilaisia helposti käyttöön otettavia materiaaleja, jotka tukevat muistelua, mielen hyvinvointia, vapaaehtoisten jaksamista sekä erilaisten ryhmien toimintaa. Materiaalien käyttö helpottaa toinen toisiinsa tutustumista, toiminnan toteuttamista ja lisää mielen hyvinvoinnista käytävää keskustelua. Maksutttomat Oven takana -kortit on tarkoitettu pareittain tai ryhmien käyttöön esimerkiksi tutustumiseen, muisteluun ja ryhmän toiminnan suunnitteluun. Kortit auttavat käyttäjiä helpottamaan keskusteluun osallistumista, pohtimaan elettyä elämää myönteisesti ja näin vahvistamaan ryhmään osallistuvien mielipiteiden kuulemista. Tutustu käyttöohjeisiin. Pienet yhdistykset 1 kpl, suuret max. 3 kpl.

 

Muistelu- ja keskustelukysymyksiä

Vanhustyön keskusliiton Muistelu- ja keskustelukorttien kysymykset luettelona:

 

Urheilumuistot

Urheilumuseon kortteihin on kerätty keskeisiä urheilijoita ja urheilulajeja 1950- ja 1960-luvuilta. Kortit voi tilata myös valmiiksi tulostettuina ja laminoituina Urheilumuseon verkkokaupasta.

  • Tulosta kaksipuoleisena Urheilumuistot-keskustelukorttisarja (11 kaksipuoleista korttia eli 22 sivua)

 

Kahvista muistellen ja keskustellen

 

Apteekkimuseon aarteita

 

Vanhat autot

Autodomino-korteissa on seitsemän vanhan, tutun auton kuvat ja nimet. Tulosta, mattalaminoi ja leikkaa sellaisiksi kokonaisuuksiksi, millaisia haluat käyttää; esimerkiksi vain viereisessä kuvassa näkyvät autot ja niiden nimet, jotka voi leikata kaikki irralleen ja yrittää yhdistää oikeat parit keskenään. Ohjeiden mukaan leikaten syntyy dominopalaset.

  • Tulosta Autodomino-kortit (11 sivua) ja mattalaminoi. Leikkaa sellaisiksi kokonaisuuksiksi, millaisia haluat käyttää; esimerkiksi vain viereisessä kuvassa näkyvät autot ja niiden nimet, jotka voi leikata kaikki irralleen ja yrittää yhdistää oikeat parit keskenään. Ohjeiden mukaan leikaten syntyy dominopalaset.
  • Tulosta Autodominon isot kuvat