Materiaalia

Lumiukkotalkoot
Lapsiryhmä voidaan kutsua rakentamaan lumiukkoja, lyhtyjä ja veistoksia hoivakodin pihalle tai senioriryhmä voi tehdä lumihevosia ja liukumäkiä päiväkodin tai ala-asteen pihaan. Tulosta tapahtumakutsu Lumiukkotalkoot ja lisää siihen kutsujan nimi.

Suunnistusliiton vinkkivihko Liikuntaleikkejä (33 sivua) sisältää tutustumisleikkejä, rooli- ja toimintaleikkejä, maastoleikkejä sekä ohjattuja ja tavoitteellisia opetuksellisia leikkejä. Osa sopii eri ikäisten ja eri kuntoisten ihmisten yhteisleikkeihin ja moni lapsille iäkkään aikuisen ohjaamana.

Ikäpolvien yhdessä pelattavia pelejä
Maatilan eläindomino (kuvaparit)Maatilan eläindomino (kuva-sana-parit)Kesälotto 2x2 ja kortitKesälotto 3x3 ja kortit

Luontoretket
Aarteenetsintää metsässä

Vahvikkeen Pelit-laatikossa ja Aivojumppa-laatikoissa on useita yhteistoimintaan soveltuvia materiaaleja

 

Liikkumismuistoja
Suomen Vanhempainliitto järjesti keväällä 2004 liikuntamuistokyselyn, jossa vanhempia pyydettiin tekemään aikamatka omaan lapsuuteensa. Oppilaat haastattelivat ja tutustuivat samalla omien vanhempiensa ja sukulaistensa lapsuuteen. Mitä ennen leikittiin ja tehtiin vapaa-ajalla? Miten liikuttiin yhdessä? Keiden kanssa? Eri leikkejä löytyi 187 kappaletta, mukana muutamia samoja leikkejä eri nimillä. Suosituimmaksi nousi 10 tikkua laudalla, poliisi- ja rosvoleikit sekä erilaiset palloleikit ja -pelit. Hyppynarulla hyppely ja kuminauha-twist ovat olleet suosittuja. Leikeistä ehdoton enemmistö oli ulkona tapahtuvia liikuntaleikkejä. Myös kotileikkejä leikittiin esim. käpylehmillä. Liikkumismuistoja: leikkejä, lauluja, loruja, tarinoita ja muistoja (28 sivua)